Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων.


Με την ψυχή του Παλαιοβιβλιοπωλείου των αστέγων, τον Λεωνίδα Κουρσούμη, είχαμε γνωριστεί στον Φωταγωγό πριν από επτά χρόνια. Έκτοτε τον παρακολουθώ, και ιδιαίτερα αφότου οργάνωσε το Παλαιοβιβλιοπωλείο μαζί με πολλούς πολλούς άλλους εκτιμώ και σέβομαι τον ωραίο αγώνα στον οποίο έχει επιδοθεί. Του υποσχέθηκα, όποτε με το καλό εκδοθεί το επόμενο βιβλίο μου, να το παρουσιάσω στο δικό του βιβλιοπωλείο, ετούτο το όμορφο αλωνάκι της αξιοπρέπειας.


Γέμισα τον σάκο μου βιβλία, πραγματικός θησαυρός τα βιβλία στην Πειραιώς 132, εντόπισα ως και το Ετυμολογικό του Ανδριώτη, (και προσοχή, σαν θα βρεθείτε εκεί, την κάθε ντάνα δεν την αποτελούν όμοιοι τόμοι, ο από κάτω ή ο αμέσως παρακάτω μπορεί να είναι η έκδοση που ψάχνατε χρόνια), αν είχα το αυτοκίνητο στην Αθήνα, θα γέμιζα το πορτμπαγκάζ, μόνο είκοσι (αριθμ. 20) ευρώ τα είκοσι βιβλία!  


Ας φιλοτιμηθεί, ωστόσο, κι ο Δήμος των Αθηναίων: είναι ντροπή μια τέτοια πρωτοβουλία να μη διαθέτει σταθερό και καλύτερο χώρο έκθεσης, αίθουσα με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος φέρ' ειπείν...