Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Το γυμναστήριο / το εξώφυλλο.


Σημείωμα της Αναστασίας Λαμπρία (Εκδόσεις Ποταμός) πριν από λίγο στο χρονολόγιό της / fb, μαζί με την πρώτη δημοσίευση της εικόνας του εξωφύλλου:

Όταν φτάνει η ώρα του σχεδιασμού του εξωφύλλου, κορυφώνεται ο πυρετός της προετοιμασίας. Όταν ξέρεις ότι αυτό το εξώφυλλο ταιριάζει απολύτως σε αυτό και μόνο το βιβλίο αυτού και μόνο συγγραφέα και μαζί αποτυπώνει το ύφος και το γούστο του εκδότη τότε, ε τότε κάπως φτερουγίζεις.
Αυτό είναι το εξώφυλλο που σχεδίασε η Δάφνη Κουγέα για "Το γυμναστήριο" του Αντώνη Νικολή. Το εσωτερικό του βιβλίου σχεδίασε και φρόντισε η Βίβιαν Γιούρη.
Στις 15 Νοεμβρίου το βιβλίο θα μπορεί να γίνει και των αναγνωστών του. Μέχρι τότε εμείς στον Ποταμό απολαμβάνουμε την πρώτη συνεργασία με τον Αντώνη Νικολή.




 
Είχαν προηγηθεί στις 12 Οκτωβρίου λίγες ακόμα γραμμές της:

Τα πολύ ωραία αυτής της δουλειάς: φροντίζοντας για την έκδοση της νουβέλας του Αντώνη Νικολή "Το γυμναστήριο" αυτό που στιγμή δεν έφευγε από το μυαλό μου είναι πως ο Νικολής επιβεβαιώνει την βαριά (κυρίως για τους συγγραφείς / γραφιάδες), περίφημη φράση του Αναγνωστάκη για τις λέξεις που πρέπει να καρφώνονται σαν πρόκες, μία μία. Ανυπομονώ να βγει, λίγες εβδομάδες μένουν.

(Από την πλευρά μου:) Ευγνώμων.